Σκιώδη Παραλειπόμενα

του
Κώστα Βουλαζέρη

Αρχείο | RSS Feed

Αναζήτηση Μυστηριακές ΟντότητεςΠαλιά Ελληνικά Εξώφυλλα

Τυχαία

Μια στιγμή...
16 / 1 / 2021

Όπως σίγουρα έχουν ακούσει όλοι, τελευταία, 23 ηλιωμένα άτομα στη Νορβηγία πέθαναν από το εμβόλιο της Pfizer (και έχε υπόψη ότι μπορεί και κάποια περιστατικά να αποκρύπτονται).

Οι ειδικοί ζητάνε να πάψει ο εμβολιασμός. Διαβάστε το και σε αυτό το άρθρο το οποίο γράφει πολλά πολύ σημαντικά πράγματα που σίγουρα δεν θα σας πουν στα ελληνικά ΜΜΕ.

Όσοι προωθείτε, έμμεσα ή άμεσα, αυτά τα εμβόλια ξανασκεφτείτε το. Είστε ΣΙΓΟΥΡΟΙ πως κάνετε καλό αντί για κακό; Γιατί εμένα μού φαίνεται ότι κάνετε κακό. Ίσως κάποιοι να νομίζετε ότι κάνετε καλό, δεν το αμφιβάλλω, αλλά αυτό δεν σημαίνει και ότι όντως κάτι καλό συμβαίνει. Κάποιοι, επάνω στον φόβο σας για τον κορονοϊό, πέφτετε σε ακόμα μεγαλύτερη παγίδα. Κάποιοι, επάνω στη βιασύνη σας να ανοίξει η Αγορά (ύστερα από το παντελώς άχρηστο lockdown), βάζετε σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία χιλιάδων ανθρώπων. Είστε ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ γι’αυτό που κάνετε. Μη νομίζετε ότι δεν είστε υπεύθυνοι επειδή τους βάζουν να υπογράψουν ένα χαρτί σχετικά με τις παρενέργειες. Παίζετε με τον φόβο και την υγεία του κόσμου.

Ορισμένοι λένε πως αυτοί που πέθαναν από το εμβόλιο της Pfizer είχαν «υποκείμενα νοσήματα»...

Μάλιστα.

Γιατί δεν μας λένε και ότι πολλοί που πέθαναν από Covid-19 είχαν επίσης υποκείμενα νοσήματα; Γιατί δεν μας λένε ότι πολλοί δηλώθηκαν «νεκροί από Covid» ενώ ουσιαστικά δεν πέθαναν από Covid, αλλά απλά έτυχε να βρεθεί κάποιο ίχνος Covid μέσα τους, ή ακόμα και ενώ δεν είχαν καθόλου Covid;

Γιατί αυτά τα αποκρύπτουν αλλά τώρα λένε ότι, τι να κάνουμε, δυστυχώς, αυτοί που ψόφησαν από το δηλητήριο της Pfizer είχαν «υποκείμενα νοσήματα». Tough luck...

*

Πρόσφατα έμαθα ότι μια ηλικιωμένη γυναίκα που ξέρω προγραμματίστηκε να κάνει το εμβόλιο. Γνωρίζω, μάλιστα, και ποια την ώθησε προς αυτή την κατεύθυνση – έχει ιστορικό «φαρμακομανίας». Ελπίζω μόνο η γυναίκα να είναι καλά μετά από αυτό το πράγμα που θα ρίξουν μέσα της, γιατί τυχαίνει να είναι ένα άτομο που ανέκαθεν εκτιμούσα.

Ένα έχω να πω, πάντως: Εγώ ποτέ δεν θα έριχνα μέσα στη μάνα μου αυτό το δηλητήριο, ειδικά με το που κυκλοφόρησε – αλλά ούτε και γενικά.

*

Από περιέργεια έριξα μια επισταμένη ματιά και στο επίσημο ελληνικό site για τον εμβολιασμό, το emvolio.gov.gr (σιγά μην τους βάλω και κανονικό link), και... τι να πω; Ουσιαστικά, δεν σου λέει τίποτα για το εμβόλιο. Απλά σου λέει πώς να πας και να το κάνεις. Μια καλή διαφήμιση για να σε προωθήσει να πας να τρυπηθείς. Δεν λέει τίποτα για τη σύσταση, τίποτα για τις πιθανές παρενέργειες· μόνο γενικολογίες.

Το FAQ τους, ειδικώς, είναι τελείως FUCK.

Ορισμένα θα τα σχολιάσω γιατί είναι ή αστεία ή τραγικά. Πάντως, σίγουρα είναι παραπλανητικά.

Καλά, αυτό το «δωρεάν SMS» ΣΚΟΤΩΝΕΙ... Βέβαια, δεν λέει το εξής: Ναι, είναι δωρεάν αλλά τα έχετε ήδη πληρώσει από τους φόρους που δίνετε στο Κράτος.

Ωχ, γαμώτο! Τώρα ξαφνικά αισθάνθηκα τόσο ασφαλής...

Μόνο σ’εμένα σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο όταν το διάβασα αυτό; Συνειδητοποιείς τι σου λέει; Κάνε το εμβόλιο αλλά δεν είναι σίγουρο ότι μετά δεν θα κολλήσεις Covid, οπότε πάλι πρέπει να φοράς μάσκας και τα λοιπά...

Επίσης, λέει κάτι ακόμα πιο τραγικό. Η «ανοσία» κρατά 6-8 μήνες... Και μετά τι γίνεται, ρε παιδιά; Θα σου πω εγώ τι γίνεται: Θα σου ζητήσουν να κάνεις κι άλλο εμβόλιο. Αυτό γίνεται. Και μετά θα σου ζητήσουν να κάνεις κι άλλο εμβόλιο... και μετά θα σου ζητήσουν να κάνεις κι άλλο εμβόλιο... και μετά θα σου ζητήσουν να κάνεις κι άλλο εμβόλιο...

Και υπάρχει (υποθέτω, χωρίς να είμαι σίγουρος) η πιθανότητα αυτά τα εμβόλια να είναι εθιστικά. Δηλαδή, επειδή ο οργανισμός σου θα έχει συνηθίσει το εμβόλιο, μετά θα πρέπει να κάνεις το επόμενο αλλιώς θα αρρωστήσεις. Δηλαδή, ίσως τα εμβόλια να σε κάνουν άρρωστο παρότι ήσουν καλά όταν πρωτοεμβολιάστηκες. (Και πάλι ξαναλέω ότι αυτό το τελευταίο είναι δική μου υπόθεση, αλλά το θεωρώ αρκετά πιθανό, ή επικίνδυνο, να συμβεί.)

Τουτέστιν, από τους φόρους που πληρώνει ο κοσμάκης, όπως λέγαμε.

Μ’άλλα λόγια, θα φοράς μάσκα μέχρι που να σου πουν τα μεγάλα αφεντικά να τη βγάλεις. Του Άι Μασκοφόρου ανήμερα.

Όχι, ψεύτες, δεν έχουν λάβει το εμβόλιο εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ακόμα. Από τους 30.000 που το έλαβαν στη Νορβηγία, οι 23 τα τσίτωσαν.

Το «συνήθη συμπτώματα» δεν λέει τίποτα· είναι μια παραπλανητική γενικολογία για να μην πείτε ότι πρόκειται για ένα φάρμακο που ουσιαστικά δεν έχει δοκιμαστεί.

Οι εγκρίσεις από διάφορους οργανισμούς είναι υπό αμφισβήτηση γιατί μαζεύουν κέρδη από αυτά τα φάρμακα.

Ποια είναι τα 30.000 άτομα της φάσης 3; Οι πρώτοι που θα κάνουν το εμβόλιο; Σαν να λέμε δηλαδή ότι τους κάνουμε πειραματόζωα; Από τους 30.000, πάντως, της Νορβηγίας, οι 23 τα τσίτωσαν. (Ποιος ξέρει τι παρενέργειες είχε και σε άλλους.)

Και μετά τη χορήγηση, συνεχίζεται η παρακολούθηση για τυχόν ανεπιθύμητες παρενέργειες... Και ποιος σας είπε ότι ο άλλος θέλει να τον παρακολουθείτε επειδή τον βάλατε να πάρει ένα φάρμακο ενώ αρχικά ήταν υγιής και δεν είχε κανένα πρόβλημα;

Γενικολογίες ξανά για να εφησυχάσουν τον κόσμο. Αλλά πώς είναι δυνατόν να ξέρουν όλες τις πιθανές παρενέργειες ενός φαρμάκου που παρουσιάζεται τώρα για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ; Αυτό δεν είναι δυνατόν, εξ ορισμού.

Επίσης, πώς είναι δυνατόν να ξέρουν ότι το εμβόλιο δεν θα έχει και μακροχρόνια δυσάρεστα αποτελέσματα, αφού κανείς δεν το έχει δοκιμάσει ακόμα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα;

Και επειδή ορισμένοι άνθρωποι το έλαβαν και δεν τους πείραξε, αυτό δεν πάει να πει ότι δεν θα πειράξει κάποιον άλλο. Δεν είναι όλων των ανθρώπων ο οργανισμός πανομοιότυπος· δεν είναι ρομπότ.

Επιπλέον, είναι και το εξής θέμα: Όταν είσαι υγιής και δεν έχεις κανένα πρόβλημα, γιατί να θέλεις να βάλεις μέσα σου μια ουσία που θα σε κάνει να ξερνάς και να έχεις πυρετό για 24 ώρες (και ποιος ξέρει τι άλλο), προκειμένου να γλιτώσεις από μια αρρώστια που οι πιθανότητες να κολλήσεις είναι μικρές και οι πιθανότητες να πεθάνεις είναι κάτω του 1%, κι αυτό αν είσαι ηλικιωμένο άτομο;

Δηλαδή, θα πάει ο 20άρης και ο 30άρης να βάλει σε κίνδυνο την υγεία του από αυτό το φάρμακο ώστε να έχει μετά (υποτίθεται) ανοσία σε μια αρρώστια που η πιθανότητα να τον σκοτώσει είναι 0,00001%; Και μετά από 6-8 μήνες θα του ζητάτε να κάνει κι άλλο εμβόλιο;

Συγνώμη, είστε σοβαροί; Ή είστε απατεώνες;

 

 

Επίσης . . .

Βιβλιοκριτική: Imaginary Worlds του Lin Carter


Έχοντας διαβάσει (και σχολιάσει) το Wizardry and Wild Romance του Michael Moorcock, είχα κάνει όρεξη να προχωρήσω σε κάτι παρόμοιο· κι αφού κι ο ίδιος ο Moorcock προτείνει το Imaginary Worlds, προχώρησα προς τα εκεί.

Είναι κι αυτό, φυσικά, μια πραγματεία για τη φανταστική λογοτεχνία, αλλά, παρότι έχει ομοιότητες με το Wizardry and Wild Romance, δεν είναι το ίδιο πράγμα. Ο Moorcock κρίνει, κυρίως, την εποχή του· ο Lin Carter μιλά πιο διαχρονικά και πιο ιστορικά (αν και την κρίνει, εν μέρει, και την εποχή του σ’ένα σημείο). Ξεκινά, μάλιστα, διευκρινίζοντας τι εννοεί λέγοντας «φανταστική λογοτεχνία» – fantasy – ώστε να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις:

But what I mean by the word "fantasy" is a narrative of marvels that belong to neither the scientific nor the supernatural. The essence of this sort of story can be summed up in. one word: magic. A fantasy is a book or story, then, in which magic really works-not a fairy­ tale, not a story written for children, like Peter Pan or The Wizard of Oz, but a work of fiction written for adults-a story which challenges the mind, which sets it working.

Και, για να είμαι ειλικρινής, συμφωνώ απόλυτα με αυτό τον ορισμό. Το ίδιο εννοώ κι εγώ, συνήθως, όταν λέω «φανταστική λογοτεχνία».

[Συνέχισε να διαβάζεις]

 

Επιλογές Απριλίου (8/4)


~Γκράφιτι από τη νιότη μας & Πώς να σταματάς το κινητό σου απ’το να σε παρακολουθεί & KillerTools & Οι αγορές που ποντάρουν στις καταστροφές & Τα «παράνομα» τραπεζικά δίκτυα & Ένας μαγευτικός κήπος στην Τοσκάνη φτιαγμένος στην Αναγέννηση & Tadami Yamada (παράξενα εξώφυλλα) & Rubáiyát του RS Sherriffs (παραμυθένιες εικονογραφήσεις) & Histoires Prodigieuses (1559 – Pierre Boaistuau) & Olaf Hajek (μαγικορεαλιστικοί πίνακες) & Ψυχεδελικές οντότητες χωρίς επιστημονική εξήγηση & Θαλάσσια τέρατα & A Pictorial History of Horror Stories – 200 Years of Spine Chilling Illustrations from the Pulp Magazines (1985) & Το θαλάσσιο ερπετό του Gloucester & Ken Barr (τέχνη) & Οι εικονογραφήσεις Ðông Hồ & Το πρώτο περιοδικό φαντασίας και τρόμου & άλλα πολλά στο LinX~

 

Φανταστική Λεξιπλασία


Κάτι περισσότερο από ένας σχολιασμός για το Imaginary Worlds του Lin Carter

Αυτές τις μέρες διάβαζα το Imaginary Worlds του Lin Carter, το οποίο είναι ένας σχολιασμός για τη φανταστική λογοτεχνία. Ο Lin Carter ήταν ένας αρκετά γνωστός συγγραφέας φαντασίας – καλτ συγγραφέα, θα τον έλεγα – και δεν θα πω τίποτ’ άλλο γι’αυτόν (μη θέλοντας να μιμηθώ τον ίδιο στις παρουσιάσεις του μέσα στο Imaginary Worlds)· για περισσότερα, μπορείτε να τον τσεκάρετε στη Wikipedia. Το 2022 είχα διαβάσει το πρώτο βιβλίο του από τη σειρά με τον Thongor, και ήταν τόσο χάλια που δεν διάβασα τίποτα παραπέρα σε αυτή τη σειρά. Το 2023, όμως, διάβασα μια άλλη σειρά που έχει γράψει, το Gondwane Epic, η οποία ήταν πολύ καλή, και έχει γίνει από τις αγαπημένες μου, και θέλω κάποτε να την ξαναδιαβάσω. (Ναι, ήταν τόσο καλή.)

Τώρα διάβαζα το Imaginary Worlds επειδή πήρα φόρα μετά από το Wizardry and Wild Romance: A Study of Epic Fantasy, του Moorcock, το οποίο διάβασα πρόσφατα (και σχολίασα). Δε θα πω κάτι περισσότερο για το Imaginary Worlds εδώ· απλώς θέλω να σχολιάσω μερικά πράγματα που γράφει ο Lin Carter σε αυτό το βιβλίο σχετικά με τη δημιουργία φανταστικών ονομάτων. Γιατί πιστεύω ότι έχει ενδιαφέρον.

Ορισμένα από αυτά που λέει τα βρίσκω σωστά· ορισμένα τα βρίσκω τελείως βλακείες. Εκείνο που δεν μου αρέσει είναι ότι μοιάζει να είναι λιγάκι απόλυτος στο τι είναι καλό και τι κακό, ενώ, στην πραγματικότητα, η τελική κρίση σε αυτά τα θέματα είναι το προσωπικό γούστο, και δεν είναι λογικό να λες ότι κάποιοι έχουν «μουσικό αφτί» ενώ κάποιοι άλλοι είναι «κουφοί».

Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Αναφέρομαι στο Κεφάλαιο 10, A Local Habitation and a Name.

[Συνέχισε να διαβάζεις]